Pages

Search This Blog

Monday, January 18, 2010

Kuih Penganan.

Pastikan adunannya tidak terlalu pekat atau cair.




Saya suka kalau kuih ini digoreng sehingga kekuningan kerana bau gula apong naik,
apa lagi kalau kuih masih panas.Kuih ini lembut walaupun sudah bermalam.



Kuih penganan kuih tradisional rasanya sedap tapi susah nak buat.
Dibuat daripada tpg beras,tepung gandum,gula nila, pasir dan air secukupnya.
Semua bhn digaul,ditapis, diperap dan digoreng dgn minyak hingga kekuningan.


Cuti Sekolah balit kpg.

Hasil dr kebun.




Mak-mak lepak....nanga dr jauh jak....



Nas ngn Ben mbi alih tugas nenek...jual rambutan....





Ketupat pulut hitam.

Ketupat pulut,ketupat chang,pulut lemang,ayam pansuh dan banyak lagi yang akan dihidangkan pada setiap perayaan. Keluarga kami terdiri dari berbilang bangsa dan agama.